27.1 C
București
joi, 18 iulie 2024

Oracle investește peste 1 miliard de dolari în AI și cloud computing în Spania

Oracle a anunțat o investiție de peste 1 miliard de dolari în inteligența artificială (AI) și cloud computing în Spania, pe o perioadă de 10 ani, pentru a satisface cererea tot mai mare pentru serviciile sale în această țară. Investiția va permite deschiderea unei a treia regiuni de cloud computing în Spania, în zona orașului Madrid.

Detaliile investiției Oracle și parteneriatele

Noua regiune de cloud publică (infrastructură de cloud computing disponibilă pentru utilizatori generali și accesibilă prin internet) va permite utilizatorilor să migreze volume de muncă din centrele lor de date către Oracle Cloud Infrastructure (OCI), în conformitate cu reglementările locale, inclusiv Digital Operational Resilience Act (DORA) și European Outsourcing Guidelines (EBA, EIOPA, ESMA). Oracle dezvoltă această regiune cloud în parteneriat cu Telefónica España.

Oracle Corporation Headquarters foto Pixabay

Clienții actuali ai regiunilor cloud Oracle din Spania includ partenerul său de hosting, Telefónica España, precum și Banco Sabadell, Naturgy și MasOrange.

„Deschiderea celei de-a treia regiuni cloud Oracle în Spania este o veste excelentă pentru țara noastră”, a declarat José Luis Escrivá, ministrul transformării digitale și administrației publice din Spania. „Investiția anunțată oferă un impuls semnificativ care va ajuta întreprinderile spaniole și organizațiile din sectorul public să inoveze cu AI și să continue pe calea transformării digitale”, a mai spus acesta.

Investiția Oracle vine într-un context competitiv puternic în Spania. Microsoft plănuiește o investiție de 7,16 miliarde de dolari (aproximativ 6,69 miliarde de euro) pentru construcția unui centru de date în proximitatea orașului Zaragoza, capitala regiunii Aragon din nord-estul Spaniei. Este cea de-a doua mare investiție de acest fel, după cea anunțată de Amazon în mai, care va investi tot în această regiune suma de 15,7 miliarde de euro, în următorii zece ani. 

Safra Catz, CEO Oracle, a anticipat că cererea puternică pentru AI va continua să împingă vânzările și RPO-ul companiei și mai sus în anul fiscal 2025, ceea ce va duce la o creștere a veniturilor cu două cifre, depășind estimările analiștilor. Compania a anunțat anterior și parteneriate cu Microsoft, OpenAI și Google Cloud pentru a-și extinde infrastructura cloud către mai mulți clienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Ultimele articole