Educație
-
Multiplul PEG – Price/Earnings to Growth Ratio: ce este, cum se calculează și cum ne ajută în alegerea celor mai bune companii în care să investim
Multiplul PEG – Price/Earnings to Growth Ratio este o variantă îmbunătățită a multiplului P/E (Price to Earnings) având în vedere că include și rata de creștere anticipată a…
-
Ce este teama de regret și cum facem să minimizăm regretele în deciziile de investiții
Teama de regret este un exemplu de comportament irațional care apare în procesul decizional, cu efecte negative asupra rezultatelor obținute.…
-
Indicele Dow Jones Industrial Average – primul indice reprezentativ al bursei americane
Dow Jones Industrial Average, denumit adesea Dow sau Dow Jones, este unul dintre cei mai urmăriți indici bursieri din lume,…
-
Ce este alocarea activelor și cum ne ajută în obținerea de randamente bune pentru un portofoliu de investiții
Alocarea activelor (eng. asset allocation) poate fi considerată o știință economică de către profani sau începători într-ale investițiilor, însă este…
-
Raportul dintre prețul acțiunii și vânzări (Price to Sales)
Price to Sales este un multiplu care ne arată cât se plătește per unitate de cifră de afaceri generată de companie. La fel ca…
-
Raportul dintre prețul acțiunii și valoarea contabilă P/B – Price to Book
Price to Book este un util multiplu de preț foarte utilizat în analiza financiară, ce compară capitalizarea unei companii cu valoarea sa contabilă și ne ajută să identificăm companiile…
-
Cum se măsoară inflația la consumator în Statele Unite și în România
Inflația este rata de creștere a prețurilor bunurilor și serviciilor măsurate pentru o anumită perioadă de timp, ce erodează puterea…
-
Merită să facem speculații la bursă?
Speculații sau investiții pe termen lung? Este una dintre primele întrebări de pe buzele investitorilor atunci când decid să investească…
-
Multiplii calculați pornind de la EV și interpretarea lor
Plecând de la EV (Enterprise value) se pot calcula mai mulți multiplii care ne ajută să determinăm valoarea corectă a…
-
Eroarea de confirmare ne determină să favorizăm informațiile care ne confirmă credințele și convingerile existente
Eroarea de confirmare (eng. confirmation bias) este una dintre erorile de gândire care ne determină să căutăm și să favorizăm…