27.1 C
București
joi, 18 iulie 2024

Parteneriatele Oracle cresc prețul acțiunilor cu 11%, contrar rezultatelor financiare

Acțiunile Oracle au înregistrat o creștere de până la 11% în tranzacționarea extinsă de marți, 11 iunie, după ce producătorul de software a anunțat parteneriate majore în domeniul cloud cu Google și OpenAI, în ciuda rezultatelor trimestriale sub așteptările analiștilor de pe Wall Street, scrie CNBC.

Rezultatele financiare ale Oracle, performanța acțiunilor

Conform raportului Oracle, veniturile totale pentru trimestrul fiscal 4 au fost de 14,3 miliarde de dolari, o creștere de 3% comparativ cu anul precedent, dar sub estimările de 14,55 miliarde de dolari.

Profitul net a scăzut la 3,14 miliarde de dolari sau 1,11 dolari pe acțiune, de la 3,32 miliarde de dolari sau 1,19 dolari pe acțiune, în trimestrul similar al anului trecut. De asemenea, segmentul de servicii cloud și suport pentru licențe a generat venituri de 10,23 miliarde de dolari, sub estimarea StreetAccount de 10,29 miliarde de dolari.

Parteneriatele Oracle

Compania a anunțat că va aduce software-ul său de baze de date în cloud-ul Google, începând din noiembrie 2024. Organizațiile (companii abonate la Google Cloud și software Oracle) vor putea desfășura activități în Google Cloud, folosind software-ul Oracle, fără a plăti taxe de transfer de date.

În plus, Oracle și Microsoft și-au extins colaborarea, astfel încât clienții pot acum să utilizeze software-ul de baze de date Oracle în infrastructura cloud Azure a Microsoft.

Larry Ellison, co-fondatorul și președintele companiei, și-a exprimat deschiderea de a încheia un acord similar și cu Amazon Web Services, cel mai mare furnizor de cloud public din lume. Această strategie de multi-cloud urmărește să extindă și mai mult disponibilitatea software-ului Oracle și să stimuleze creșterea bazei de clienți.

Compania americană a semnat cele mai mari contracte de vânzări din istoria sa în trimestrul fiscal 4 din 2024, determinate de cererea enormă pentru antrenarea modelelor AI mari în cloud-ul companiei.

Safra Catz, CEO Oracle, a declarat că aceste vânzări record au crescut angajamentele de livrare viitoare (RPO) cu 44% la 98 de miliarde de dolari. Ea a anticipat că cererea puternică pentru AI va continua să împingă vânzările și RPO-ul companiei și mai sus în anul fiscal 2025, ceea ce va duce la o creștere a veniturilor cu două cifre.

Compania a anunțat că va colabora cu Microsoft și OpenAI pentru a le furniza capacitate suplimentară de calcul necesară pentru antrenarea și rularea modelelor de inteligență artificială. Acest parteneriat permite OpenAI să folosească platforma Azure AI pe infrastructura OCI pentru procese de inferență, adică pentru utilizarea modelelor AI antrenate în scopul efectuării de predicții și analize, precum și pentru alte nevoi.

În concluzie, deși rezultatele financiare din trimestrul fiscal 4 nu au atins așteptările analiștilor, parteneriatele strategice și creșterea în segmentul cloud au determinat avansul acțiunilor Oracle. Compania este bine poziționată pentru a beneficia de cererea crescută pentru soluții AI și cloud, iar managementul rămâne optimist cu privire la perspectivele viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Ultimele articole