27.1 C
București
joi, 18 iulie 2024

OMV Petrom intenționează să distribuie un dividend special de 0,03 lei per acțiune

OMV Petrom a convocat Adunarea Generală a Acționarilor pentru data de 25 iulie 2024 (prima convocare), care are pe ordinea de zi aprobarea distribuirii unui dividend special în valoare de 0,03 lei per acțiune pentru acționarii înregistrați la data de 12 august 2024; totodată, data plății va fi pe 3 septembrie 2024. La AGA sunt îndreptățiți să participe și să voteze toți acționarii companiei înregistrați la data de referință de 15 iulie 2024.

Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom din 18 iunie 2024 a aprobat acordarea acestui dividend special ce totalizează 1,869 miliarde de lei, ceea ce va duce la un dividend total de 0,0713 lei per acțiune acordat acționarilor în acest an. Practic, este cel de-al treilea an consecutiv în care compania decide să acorde un dividend suplimentar.

OMV Petrom modifică și Politica de dividende pentru anii următori

Având în vedere estimările companiei privitoare la obținerea unui flux de trezorerie extins semnificativ până în 2030, capabil să susțină atât investițiile, cât și acordarea de dividende, OMV Petrom a decis să actualizezePolitica de dividende și să crească dividendul anual acordat acționarilor cu 5% până la 10% în fiecare an, până în 2030.

Totodată, compania a decis să ofere o nouă îndrumare privind distribuțiile totale ale dividendelor, inclusiv a celor speciale, care vor reprezenta între 40% și 70% din fluxurile de trezorerie din activitățile de exploatare în fiecare an până în 2030; dividendele totale acordate se prognozează că vor reprezenta aproximativ 50% din fluxurile de trezorerie din activitățile de exploatare în medie pentru perioada 2022-2030, comparativ cu îndrumarea precedentă ce preconiza un nivel mediu de 40%.

Cotația OMV Petrom a rămas neschimbată la finele ședinței de tranzacționare de ieri, însă comunicatul companiei a apărut după închidere; de la începutul anului însă, aprecierea acțiunilor este de 30,55%, fiind una dintre preferatele investitorilor tocmai pentru acest motiv, al randamentelor la dividend bune oferite de companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Ultimele articole