Ministerul Finanțelor derulează în perioada 18 – 28 iunie o nouă ofertă publică de vânzare de titluri de stat Fidelis dedicată populației
O nouă ofertă de titluri de stat Fidelis, cu dobânzi de până la 7% la lei și 5% la euro, începe mâine pe 18 iunie la Bursa de Valori București.
Ministerul Finanțelor derulează în perioada 18 – 28 iunie o nouă ofertă publică de vânzare de titluri de stat Fidelis dedicată populației. Este a treia ofertă derulată prin intermediul Bursei de Valori București de la începutul acestui an și a 17-a din momentul reluării programului FIDELIS, din iulie 2020. Prin intermediul precedentelor 16 oferte, Ministerul Finanțelor a atras de la populație aproape 29,5 miliarde lei (6 miliarde euro).
Trei emisiuni de titluri de stat Fidelis în lei și două în euro
Oferta FIDELIS care debutează mâine, 18 iunie, include cinci emisiuni, două în euro și trei în lei, dintre care una este dedicată donatorilor de sânge. Titlurile de stat destinate donatorilor sunt denominate în lei, au o maturitate de 1 an și o dobândă de 7%. Pe tranșa donatorilor pot fi plasate ordine doar de către investitorii care au donat sânge începând cu data de 1 ianuarie 2024 până la finalul perioadei de ofertă, respectiv 28 iunie 2024.
Celelalte două emisiuni în lei au cu maturități de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6%, respectiv 6,85%. Ministerul Finanțelor emite și două emisiuni în euro, cu maturități de un an și 5 ani, și dobânzi de 4% și 5% per an.
Persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie titluri de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, în cadrul ofertei publice de vânzare derulate la Bursa de Valori București, prin intermediul consorțiului de intermediere sau prin intermediarii autorizați de Autoritatea de Supraveghere Financiară care au semnat angajamentul privind respectarea condițiilor de derulare a ofertei, a prevederilor prospectului de emisiune și au transmis angajamentul către Lead Manager. Consorțiul este format din Alpha Bank România, BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comercială Română și BRD – Groupe Societe Generale.