Apple a anunțat că va înceta să mai ofere împrumuturi prin programul său, Apple Pay Later, lansat anul trecut, în favoarea unor noi opțiuni de finanțare disponibile prin intermediul Apple Pay.
Utilizatorii care au împrumuturi active prin Apple Pay Later vor putea continua să le gestioneze și să le plătească prin aplicația Wallet.
Sfârșitul Apple Pay Later
Apple Pay Later, serviciul de tip „cumpără acum, plătește mai târziu” al gigantului tehnologic, va fi oprit începând cu această toamnă. Programul, care permitea utilizatorilor să achiziționeze produse online și să le plătească în patru rate fără dobândă (maximum 1000 de dolari), a fost introdus oficial în octombrie 2023, doar în Statele Unite.
„În curând, în acest an, utilizatorii din întreaga lume vor putea accesa împrumuturi în rate oferite prin carduri de credit și debit, precum și prin intermediul creditorilor, la checkout cu Apple Pay”, a declarat un purtător de cuvânt Apple pentru CNBC. „Odată cu introducerea acestei noi oferte globale de împrumuturi în rate, nu vom mai oferi Apple Pay Later în SUA.”
Noile opțiuni de finanțare prin Apple Pay
În locul Apple Pay Later, Apple va permite utilizatorilor să acceseze opțiuni de finanțare în rate prin carduri de credit și debit și prin intermediul unor companii terțe, cum ar fi Affirm, direct la checkout cu Apple Pay. Această schimbare va extinde disponibilitatea opțiunilor de finanțare la nivel global, permițând mai multor utilizatori să beneficieze de flexibilitate în plăți.
Decizia de a opri Apple Pay Later vine într-un moment în care Apple își reevaluează parteneriatele financiare, inclusiv pe cel cu Goldman Sachs, care gestionează Apple Card, Apple Savings și Apple Pay Later. Înlocuirea acestui serviciu cu opțiuni de finanțare oferite de terți înseamnă că Apple nu va mai trebui să se preocupe de înlocuirea funcționalității respective cu un alt partener în viitor.
Începând cu iOS 18, utilizatorii vor putea accesa opțiuni de finanțare în rate direct de la băncile lor atunci când utilizează Apple Pay. Desigur, vorbim de SUA, în România nu avem deocamdată Apple în mod oficial și nu cred că se pune problema să avem prea curând acces la acest gen de servicii financiare.
În România, un serviciu asemănător cu Apple Pay Later, adică plata în 4 rate a unei sume de maximum 4000 de lei, oferă platforma eMAG prin My Wallet.