27.1 C
București
joi, 18 iulie 2024

Acțiunile Apple ating un nou maxim istoric datorită Apple Intelligence

Acțiunile Apple au atins un nou maxim istoric de 207,15 dolari pe acțiune, marți, 11 iunie, scrie Bloomberg. Această creștere impresionantă, de peste 7%, a urmat conferinței anuale a dezvoltatorilor, WWDC 2024, unde compania a dezvăluit o suită de noi funcții de inteligență artificială (AI), numită Apple Intelligence.

Anunțul a generat un entuziasm considerabil în rândul investitorilor și analiștilor, propulsând capitalizarea de piață a Apple cu aproximativ 215 miliarde de dolari și cu șanse de a recâștiga titlul de cea mai valoroasă companie din lume, deținut în prezent de Microsoft.

Apple Intelligence, o nouă eră AI

În centrul acestei creșteri se află strategia companiei de a se extinde în domeniul AI, evidențiată de introducerea „Apple Intelligence,” o suită personalizată de AI concepută special pentru dispozitivele sale, precum și parteneriatul cu OpenAI, compania care a creat ChatGPT.

Funcțiile prezentate includ o îmbunătățire a asistentului vocal Siri, instrumente de asistență pentru scriere, emoji personalizabile (Genmoji), toate destinate utilizatorului obișnuit.

Cu toate acestea, pentru a accesa aceste funcții, utilizatorii vor trebui să-și actualizeze și dispozitivele Apple. Adică pentru funcționarea corectă a funcțiilor Apple Intelligence pe telefoane e necesar cipul A17 Pro, iar pe iPad-uri cipul M1 sau o versiune mai nouă.

Conferința WWDC 2024 a fost un semn binevenit pentru investitori, care așteptau să vadă cum va capitaliza Apple pe valul de inovații în AI. Analiștii de la Morgan Stanley spun că noile funcții AI susțin puternic compania, oferind „cel mai diferențiat agent digital pentru consumatori”. Aceștia cred că noile funcții vor determina utilizatorii să-și actualizeze iPhone-urile, ceea ce ar putea accelera ciclurile de înlocuire a dispozitivelor.

De asemenea, analiștii de la Bank of America sunt optimiști în privința anunțurilor companiei, menționând că funcțiile vor conduce la un „ciclu de actualizare a iPhone-urilor (IntelliPhones) echipate cu AI”. Aceștia au menținut ratingul de cumpărare al acțiunilor datorită promisiunii unui ciclu de upgrade pe mai mulți ani și potențialului de creștere a marjelor brute și a serviciilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Ultimele articole