27.1 C
București
joi, 18 iulie 2024

Boeing a livrat doar 24 de aeronave comerciale în mai

Boeing a prezentat ieri un volum scăzut al livrărilor în luna mai datorită liniei de asamblare a modelului cel mai vândut MAX cu fuzelaj îngust, încetinită de autorități pentru îmbunătățirea calității aeronavelor, în urma multiplelor probleme de fabricație ale producătorului american.

Astfel, Boeing a predat clienților doar 24 de aeronave față de cele 50 livrate în aceeași lună a anului trecut, dar identic cu numărul de livrări din luna aprilie 2024, conform Reuters; din acestea, 19 avioane sunt din modelul MAX. Boeing nu reușește iată, să atingă nici măcar plafonul lunar de producție de 38 de aeronave impus de Administrația Federală pentru Aviație, plafon impus după auditul întreprins după incidentul din ianuarie ce e arelevat erori de montaj. 

Spre comparație, Airbus a înregistrat de asemenea, o scădere a livrărilor în mai, dar a reușit totuși, să trimită clienților 53 de aeronave. Numărul de aeronave livrate de producători este atent urmărit de investitori pentru că această operațiune presupune și încasarea în majoritate a sumelor de bani.

Numărul de comenzi noi pentru aeronavele Boeing scade constant

Boeing a primit doar o comandă pentru patru aeronave din modelul 787-10 Dreamliner din partea companiei taiwaneze EVA Air, ceea ce ridică numărul de comenzi primite de la începutul anului la 142; după eliminarea anulărilor și conversiilor primite, totalul net scade însă la doar 103 comenzi noi de la începutul anului.

Interiorul aeronavei Boeing 787-10 Dreamliner

Numărul total de comenzi a scăzut de la 6.216 aeronave la finele anului 2023 (din care 4.775 din modelul 737 NG/MAX cu fuzelaj îngust) la 5.625 la 31 mai.

Totodată, compania a anunțat că va deschide o nouă facilitate de proiectare pentru divizia de aeronautică militară și servicii guvernamentale în Florida, așteptată să devină operațională în toamnă și unde intenționează să angajeze 200 de ingineri.

Cotația Boeing (BA) a scăzut cu 3,8% în ședința de tranzacționare de ieri în urma prezentări acestor date, ceea ce duce la o depreciere de la începutul anului de 27,9%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Ultimele articole