27.1 C
București
joi, 18 iulie 2024

Elon Musk, război cu OpenAI via Apple: „O încălcare inacceptabilă a securității”

Elon Musk, CEO-ul Tesla și al SpaceX, a anunțat că va interzice utilizarea dispozitivelor Apple de către angajații companiilor sale, dacă producătorul iPhone va integra OpenAI în sistemul de operare. Această declarație vine în contextul anunțului făcut de Apple privind parteneriatul cu OpenAI, pentru a aduce introduce ChatGPT pe dispozitivele sale.

Ce a determinat atitudinea lui Elon Musk

Apple a prezentat ieri, 10 iunie, la conferința sa anuală pentru dezvoltatori (WWDC 2024) o serie de funcții noi bazate pe inteligența artificială, inclusiv integrarea ChatGPT de la OpenAI. Aceste funcții sunt menite să îmbunătățească asistentul vocal Siri și să ofere utilizatorilor unelte mai personalizate. Greg Brockman, președintele OpenAI, a confirmat că ChatGPT va fi integrat în iOS, iPadOS și macOS, mai târziu în acest an.

Elon Musk, unul dintre cofondatorii OpenAI, care conduce acum o firmă rivală numită xAI, a reacționat vehement la acest anunț. El a descris integrarea OpenAI în sistemele de operare Apple ca fiind „o încălcare inacceptabilă a securității. ”Musk a afirmat că vizitatorii în companiile sale vor trebui să își lase dispozitivele Apple la intrare, unde vor fi depozitate într-o cușcă Faraday, care blochează undele electromagnetice.

„Apple nu are nicio idee despre ce se întâmplă cu adevărat odată ce își predau datele către OpenAI”, a spus Musk într-o altă postare pe rețeaua socială X.

Anunțul lui Musk ar putea avea implicații pentru piețele financiare și pentru relațiile dintre marii jucători din industria tehnologică. Dacă Musk va pune în practică această interdicție, companiile sale, Tesla și SpaceX, ar putea să interzică utilizarea dispozitivelor Apple, ceea ce ar putea afecta vânzările și popularitatea acestor produse în rândul angajaților săi.

Ben Bajarin, CEO al firmei de consultanță Creative Strategies, a afirmat că este puțin probabil ca altcineva să urmeze exemplul lui Musk, adăugând că Apple încearcă să educe oamenii că stocarea datelor în cloud-ul privat este la fel de sigură ca stocarea acestora pe dispozitivele personale.

Relația tensionată dintre Elon Musk și OpenAI nu este o noutate. Omul de afaceri a dat în judecată OpenAI și pe CEO-ul său, Sam Altman, la începutul lunii martie 2024, acuzându-i că au abandonat misiunea inițială a startup-ului de a dezvolta AI în beneficiul umanității și nu pentru profit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Ultimele articole