27.1 C
București
joi, 18 iulie 2024

Listă infinită de probleme la Boeing: autoritățile au solicitat companiei să verifice 2.600 de aeronave cu posibile probleme la generatoarele de oxigen

Boeing a declarat ieri că FAA – Federal Administration Aviation a cerut o inspecție pentru 2.600 de aeronave Boeing 737 deoarece s-au depistat probleme cu generatoarele de oxigen, dar și cu măștile de oxigen pentru pasageri, care nu s-ar putea deschide din compartiment în cazul unor eventuale urgențe datorită unei curele lipite mult prea bine.

FAA a solicitat inspecții pentru aeronavele model 737 Max și Nex Generation după mai multe rapoarte ale companiilor aeriene, care au semnalat deplasarea generatoarelor de oxigen ale unității de service pentru pasageri, o problemă importantă ce ar putea avea drept consecințe imposibilitatea de a furniza oxigen suplimentar pasagerilor în eventualitatea uei depresurizări. În medie, o aeronavă 737 are 61 de generatoare de oxigen.

De altfel, Boeing solicitase pe 17 iunie o inspecție vizuală companiilor aeriene ce operează acest tip de aeronave după ce a descoperit că noul adeziv introdus în august 2019 împiedică deschiderea măștilor, menționând că a revenit la adezivul folosit anterior. 

Duminică, Departamentul de Justiție a declarat că Boeing a acceptat să își recunoască vinovăția în legătură cu investigația legată de cele două incidente ale 737 MAX din 2018 și 2019, care au dus la decesul a 346 de oameni. O potențială recunoaștere a vinovăției companiei ar putea duce la imposibilitatea de a mai obține contracte guvernamentale cu Departamentul de Apărare și NASA, instituții ce au acest tip de restricții.

O aeronavă Boeing 757-200 a United Airlines a pierdut o roată la decolare

United Airlines a declarat ieri că o aeronavă Boeing 757-200 a pierdut o roată la decolare pe aeroportul din Los Angeles; avionul a aterizat în siguranță la destinație în Denver și nimeni nu a fost rănit. Boeing a declarat că acel model de avion a fost livrat în urmă cu aproximativ treizeci de ani, iar producția pentru acesta a fost oprită acum aproximativ douăzeci de ani.

Cotația Boeing (B) a închis ședința de tranzacționare în creștere cu 0,6%, dar are o scădere de 27,77% de la începutul anului.

UPDATE: producătorul american a livrat în luna iunie 44 de aeronave, o scădere cu 27% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ducând numărul de livrări de la începutul anului la 156 de aeronave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Ultimele articole