27.1 C
București
joi, 18 iulie 2024

UiPath concediază 10% din angajați în cadrul unui plan de restructurare

UiPath a anunțat astăzi un plan de restructurare și de reducere a costurilor, care include concedierea a aproximativ 420 de oameni, aproximativ 10% din numărul de angajați la nivel global, costurile de restructurate fiind estimate a se încadra între 17 și 25 de milioane de dolari; compania intenționează să crească investițiile în dezvoltarea de produse pentru inteligența artificială. 

Consiliul de administrație al UiPath a estimat aproximativ costurile cu salariile compensatorii a se încadra între 15 și 20 milioane de dolari și cele pentru încheierea contractelor de leasing ale angajaților la o sumă între 2 până la 5 milioane de dolari. Restructurările sunt așteptate a se întinde pe o perioadă de un an și jumătate.

Compania, ce a fost înființată în România în urmă cu 19 ani și care a dat la listare cel mai bogat român – Daniel Dineș, dezvoltă softuri de automatizare pentru procese din domeniul financiar, telecomunicații, sectorul public sau asistență medicală. 

Cotația UiPath are o depreciere de aproape 50% de la începutul anului

În urma prezentării acestei știri, cotația UiPath (PATH) scade cu peste 6% și se învârte în jurul a 12 dolari per acțiune. De la începutul anului, scăderea este mult mai puternică – de 48,5%, mai ales după ce compania a raportat rezultatele financiare de la finele primului trimestru, marcate însă de demisia noului CEO instalat abia la începutul anului și revizuirea în scădere a veniturilor pentru trimestrul al doilea al anului. 

Estimările celor șaisprezece analiști care acoperă acțiunea se încadrează în intervalul 13 dolari – 19 dolari per acțiune, cu un preț țintă mediu pentru doisprezece luni de 15,49 dolari per acțiune, conform datelor compilate de Tradingview. Rezultatele financiare aferente trimestrului al doilea vor fi prezentate la începutul lunii septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Ultimele articole