29.1 C
București
joi, 18 iulie 2024

Acțiunile Broadcom cresc cu 13% pe fondul cererii AI și planului de split

Acțiunile Broadcom Inc. cresc în ședința bursieră de astăzi, 13 iunie, cu peste 13%, în contextul anunțului rezultatelor financiare pozitive, a previziunilor care spun că cererea de cipuri AI va continua să crească și a anunțului de splitare al acțiunilor, scrie Reuters.

Broadcom, rezultate financiare și prognoza privind creșterea cererii de cipuri AI

Compania a raportat un venit net de 2,12 miliarde dolari pentru cel de-al doilea trimestru fiscal sau 4,42 dolari pe acțiune, comparativ cu 3,48 miliarde dolari sau 8,15 dolari pe acțiune, în aceeași perioadă a anului trecut. Pe o bază ajustată, Broadcom a câștigat 10,96 dolari pe acțiune, depășind estimările analiștilor de 10,85 dolari pe acțiune. Veniturile au crescut la 12,49 miliarde dolari, de la 8,73 miliarde dolari, inclusiv contribuțiile din achiziția VMware, finalizată în noiembrie.

Compania a menționat că cererea în creștere pentru rețelele AI și acceleratoarele personalizate va contribui semnificativ la venituri. Hock Tan, CEO-ul Broadcom, a subliniat că „pe măsură ce clusterele de centre de date AI continuă să fie implementate,” mixul de venituri al Broadcom „se deplasează către o proporție tot mai mare de rețelistică.” Broadcom și-a ridicat prognoza de venituri pentru întregul an la 51 miliarde dolari, față de proiecția anterioară de 50 miliarde dolari.

Anunțul split-ului de acțiuni

Compania a anunțat un split de 10-la-1 (o acțiune se împarte în 10 noi acțiuni), iar tranzacționarea pe baza noului preț ajustat va începe din 15 iulie. Acționarii nu trebuie să facă nimic pentru a primi acțiunile adiționale, deoarece băncile de investiții și brokerii se vor ocupa de detalii.

Kirsten Spears, directorul financiar al companiei, a declarat că split-ul va „face acțiunile Broadcom mai accesibile pentru investitori și angajați.” Acțiunile au crescut cu 2,4% miercuri, închizând la 1.495,51 dolari, și au continuat să crească aproape de 14% în tranzacțiile premarket de joi.

Anunțul split-ului de acțiuni vine după ce acțiunile companiei americane au crescut cu 167% de la începutul anului trecut, în contextul utilizării extinse a tehnologiilor generative AI. În ultimul deceniu, veniturile Broadcom au crescut cu 881%, iar venitul net cu 843%, ceea ce a determinat o creștere cu 1.980% a prețului acțiunilor.

Mișcarea urmărește să facă acțiunile companiei mai accesibile, stimulând în același timp interesul și investițiile în companie. Într-un context mai larg, sectorul tehnologic, și în special cel al semiconductoarelor, continuă să fie impulsionat de cererea pentru soluții AI, contribuind la performanțele financiare și creșterea valorii acțiunilor companiilor implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Ultimele articole