27.1 C
București
joi, 18 iulie 2024

Veniturile TSMC din trimestrul al doilea au crescut cu 32% impulsionate de inteligența artificială

TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), cel mai mare producător mondial de cipuri, a raportat o creștere importantă a veniturilor în trimestrul al doilea, depășind estimările pieței, pe fondul cererii în creștere pentru aplicațiile de inteligență artificială generativă. 

Veniturile TSMC au urcat la 673,51 miliarde de dolari taiwanezi

Astfel, veniturile din cel de-al doilea trimestru au fost de 673,51 miliarde de dolari taiwanezi (aproximativ 20,67 miliarde de dolari), în creștere cu 32% față de trimestrul al doilea din 2023, și peste cele 654,27 miliarde de dolari estimate de analiști, conform LSEG; compania prognozase în aprilie venituri între 19,6 și 20,4 miliarde de dolari. 

Veniturile totale pentru primele șase luni ale anului au totalizat 38,85 miliarde de dolari, comparativ cu cele 30,35 miliarde de dolari încasate în aceeași perioadă a anului trecut. TSMC nu a prezentat însă și detalii despre profitul perioadei, iar rezultatele oficiale vor fi prezentate pe 18 iulie.

Cotația TSMC (2330) a crescut cu 0,48% la închiderea ședinței de tranzacționare și are o apreciere de 77,12% de la începutul anului. Avansul consistent al veniturilor TSMC, care furnizează cipuri de mare putere, inclusiv cipuri de 2 și 3 nanometri așteptate să alimenteze noile generații de iPhone, sugerează că isteria creată de inteligența artificială generativă are încă putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Ultimele articole