27.1 C
București
joi, 18 iulie 2024

Samsung anunță o creștere spectaculoasă a profitului, bazată pe explozia inteligenței artificiale

Samsung Electronics a raportat o creștere impresionantă a profitului operațional pentru al doilea trimestru al anului 2024, datorată în mare parte creșterii prețurilor cipurilor pe fondul exploziei domeniului inteligenței artificiale (AI).

Samsung în T2, creștere spectaculoasă a profitului

Gigantul tehnologic sud-coreean estimează un profit operațional de 10,4 trilioane won (aproximativ 7,54 miliarde de dolari) pentru trimestrul încheiat la 30 iunie, o creștere de peste 15 ori comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Samsung, cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie, smartphone-uri și televizoare, a depășit estimările analiștilor care prevedeau un profit de 8,8 trilioane won, conform LSEG SmartEstimate. Veniturile companiei au crescut, de asemenea, cu aproximativ 23% în al doilea trimestru, ajungând la 74 trilioane won.

Explozia AI și creșterea prețurilor cipurilor

Cererea explozivă pentru cipuri de înaltă performanță, precum cipurile DRAM (HBM) utilizate în chipset-urile AI, precum și cipurile utilizate în serverele de centre de date și dispozitivele care rulează servicii AI, a dus la o creștere semnificativă a prețurilor cipurilor.

În al doilea trimestru, prețurile cipurilor de memorie au crescut cu aproximativ 13-18% pentru cipurile DRAM și 15-20% pentru cipurile NAND Flash, conform datelor furnizate de TrendForce.

Impactul asupra pieței și perspective

Rezultatele financiare pozitive s-au reflectat și în prețul acțiunilor Samsung, care au crescut cu 1,2% după anunț. Deși profitul companiei a crescut semnificativ, creșterea modestă a prețului acțiunilor în urma anunțului sugerează că investitorii au deja așteptări ridicate și că sunt atenți la riscurile și provocările viitoare.

La comportamentul rezervat contribuie și analiza TrendForce care anticipează o încetinirea a creșterii prețurilor cipurilor de memorie în al treilea trimestru, estimând o creștere de doar 5-10% pentru cipurile DRAM și NAND Flash convenționale.

Samsung se confruntă și cu provocări interne. În luna mai, compania și-a înlocuit șeful diviziei de semiconductori pentru a face față așa numitei „crize a cipurilor”. În plus, compania se confruntă cu o posibilă grevă de trei zile începând de luni, 8 iulie, organizată de un sindicat al muncitorilor care solicită un sistem mai transparent pentru bonusuri și timp liber.

Creșterea profitului Samsung reflectă nu doar explozia actuală a inteligenței artificiale, ci și capacitatea companiei de a se adapta și a profita de schimbările din industrie. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă va putea menține acest impuls pozitiv pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Ultimele articole