27.1 C
București
joi, 18 iulie 2024

Rheinmetall a semnat cel mai mare contract din istorie, în valoare de 8,5 miliarde de euro

Rheinmetall continuă să beneficieze de pe urma evenimentelor geopolitice din Estul Europei și primește o comandă uriașă de la armata germană pentru obuze de artilerie în valoare de 8,5 miliarde de euro; o parte din obuze vor fi transferate și Ucrainei, iar plata va include și contribuții din partea Țărilor de Jos, Danemarcei și Estoniei.

Contractul inițial dintre armata germană și Rheinmetall, în valoare de 1,3 miliarde de euro, a fost semnat în iulie 2023 și prevedea livrarea de obuze cu calibrul de 155 de mm, care pot trage în ținte de până la maxim 40 de kilometri. Extinderea actuală se referă la câteva milioane de obuze, necesare pentru a reface stocurile armatei germane, dar și pentru a ajuta Ucraina în efortul de război împotriva Rusiei.

De producție se va ocupa fabrica Rheinmetall din orașul Unterluess din landul Saxonia Inferioară, ce are o capacitate anuală de aproximativ 100.000 de proiectile, urmând a fi extinsă ulterior la peste 200.000. Prima tranșă va ieși pe poarta fabricii la începutul anului viitor, în valoare de 880 de milioane de euro, iar compania se va ocupa de tot procesul de fabricație, de la proiectil, fitil, încărcătura explozivă și încărcătura de propulsie.

Rheinmetall a încheiat un acord cu Continental pentru preluarea de muncitori

Cum comenzile pentru Rheinmetall sunt aproape zilnice, cele două companii germane au încheiat un acord prin care Continental va oferi posibilitatea pentru 100 de muncitori trimiși în șomaj în urma închiderii uzinei de la Gifhorn, de a se recalifica pentru a lucra în cadrul uzinelor de armament.

Veniturile anuale al companiei au crescut de la 6,41 miliarde de euro în 2022, la 7,17 miliarde de euro anul trecut, în timp ce estimările pentru 2024 sunt de aproximativ 10 miliarde de euro; așadar, acest contract asigură producția pentru aproximativ un an. Cotația Rheinmetall (RHM) crește în urma publicării acestei știri cu 2% și are o apreciere de 76,10% de la începutul anului.

Rheinmetall este unul dintre principalii producători de armament la nivel global , ce produce anual peste 700.000 de obuze și peste 10.000 de tone de pulbere, având fabrici în Germania, Spania, Ungaria, Africa de Sud și Australia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Ultimele articole