.
ȘtiriCompaniiImobiliare

One United Properties a prevândut 80% din proiectul One Lake District

One United Properties, principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și spații mixte din România, a anunțat că 80% din unitățile primei faze ale proiectului One Lake District au fost deja prevândute. Este vorba de peste 620 de apartamente și parcările aferente. Proiectul imobiliar, situat pe malul lacului Plumbuita, are o valoare brută de dezvoltare de peste 138 de milioane de euro și urmează să fie finalizat în trimestrul al doilea din 2025.

One Lake District, faza a doua și alte detalii

One Lake District transformă o fostă zonă industrială, într-un nou centru urban cu facilități comerciale, de agrement și educaționale. A doua fază a proiectului va adăuga peste 860 de unități locative, cu termen de finalizare în trimestrul al treilea al anului 2026. Valoarea brută de dezvoltare pentru faza a doua este estimată la peste 150 de milioane de euro.

Proiectul One Lake District nu se limitează doar la dezvoltarea rezidențială. One United Properties a achiziționat terenuri suplimentare pentru a îmbunătăți infrastructura și accesul, inclusiv patru terenuri cu o suprafață totală de 19.185 mp.

Astfel, suprafața totală destinată proiectului One Lake District și serviciilor conexe ajunge la 100.458 mp. Dezvoltatorul investește aproape 1 milion de euro pentru amenajarea accesului și infrastructurii necesare, conectând direct ansamblul la autostrada A3.

Beatrice Dumitrașcu, CEO al diviziei rezidențiale One United Properties, subliniază importanța transformării zonei industriale într-un centru urban care să ofere facilități pentru o comunitate nouă. Proiectul include, pe lângă locuințe, și două clădiri destinate unei școli, grădinițe, creșe și after-school, cu spații verzi și locuri de joacă integrate.

One Lake District se bazează pe ideea de comunitate, consolidând legătura dintre oraș și lanțul de lacuri din zona Tei-Plumbuita, și oferind locuitorilor acces la promenadă și diverse servicii. Proiectul este conceput pentru a sprijini mobilitatea urbană și include o parcare supraterană cu patru etaje pentru a reduce traficul auto în interiorul ansamblului.

Proiectul va beneficia de un sistem geoexchange, dezvoltat în parteneriat cu Veolia România, care va asigura energie regenerabilă pentru locatari, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 2.000 de tone pe an. Investiția în acest sistem se ridică la 6,4 milioane de euro pentru primele două faze ale dezvoltării.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button