.
ȘtiriCompaniiIndustrie

Boeing: Scădere dramatică a livrărilor de avioane după un început de an cu incidente

Boeing a declarat marți, 9 aprilie, că a livrat 29 de avioane în martie, mai puțin de jumătate față de cele 64 livrate în aceeași lună cu un an în urmă, scrie Reuters. În primul trimestru al acestui an, livrările de avioane ale companiei Boeing au scăzut la cel mai mic număr de la jumătatea anului 2021, ajungând la 83 de avioane livrate.

Ce a cauzat rezultatele Boeing

Această scădere dramatică vine în contextul în care compania se confruntă cu verificări amănunțite după două incidente survenite în ianuarie:

  • pe 5 ianuarie o ușă s-a desprins în timpul zborului, la unul dintre avioanele 737 Max 9.
  • pe 18 ianuarie un avion de marfă Boeing 747-8 al Atlas Air a efectuat o aterizare de urgență la Miami, imediat după decolare, după ce a suferit un incendiu la motor.

În urma incidentului din 5 ianuarie, Administrația Federală de Aviație (FAA) a început inspecția producției de 737 Max și a interzis constructorului să crească producția de avioane până când nu își va da acordul asupra procedurilor de control al calității.

Majoritatea avioanelor livrate în cele trei luni încheiate la 31 martie au fost modele 737, cu o scădere semnificativă față de cele 157 de avioane livrate în trimestrul anterior și 130 de avioane în perioada similară a anului trecut. Prin comparație, rivalul Airbus a declarat că a livrat 142 de avioane în primele trei luni ale anului, dintre care 63 doar în martie.

Avion Boeing 737 sursa Wikipedia

Executivii Boeing au declarat că firma își încetinește intenționat producția pentru a îmbunătăți controlul calității și pentru a evita lucrări întârziate sau alte sarcini neplanificate. Întârzierile în livrarea avioanelor au generat critici din partea șefilor unor companii aeriene mari, care sunt clienți ai Boeing. Ca urmare, CEO-ul Dave Calhoun a anunțat luna trecută că își va da demisia până la sfârșitul anului.

Boeing urmează să anunțe rezultatele financiare din primul trimestru și să informeze investitorii pe 24 aprilie. În acest context, industria aeronautică și investitorii așteaptă cu nerăbdare să vadă cum va gestiona compania această criză și care vor fi următorii săi pași.

Articole asemanatoare

1 comentariu

  1. Sper sa le retraga licenta cat mai curand. Sa pui banii inaintea sigurantei se numeste crima., aceste avioane nu ar mai trbui sa zboare pana nu sunt inspectate si reautorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button