.
ȘtiriCompaniiIndustrie

Problemele continuă pentru Boeing: producția aeronavei 737 Max a fost mult sub așteptări în luna martie 

Boeing întâmpină tot mai multe probleme în urma desprinderii ușii în zbor a aeronavei 737 Max al Alaska Airlines în ianuarie. Astfel, conform Reuters, în luna martie compania nu a reușit să livreze nici măcar zece avioane din acest model, deși estimările companiei vizau un minim lunar de 50 de aeronave din acest model.

Administrația Federală pentru Aviație (FAA) impusese deja un plafon de producție de 38 de avioane pe lună, auditul întreprins după incidentul din ianuarie relevând erori de montaj. 

Dificultățile pare a veni de la linia de asamblare, unde diversele probleme care apar nu sunt rezolvate imediat, iar avionul merge la următoarea stație de lucru, unde se lucrează și la iregularitățile anterioare. Totul pentru a grăbi producția și a scurta timpul de lucru necesar pentru asamblarea unui avion, dar cu consecințe iată, nefaste, asupra siguranței pasagerilor.

Problemele Boeing se repercutează la nivelul întregii industrii aeronautice

Încetinirea producției la Boeing are deja repercusiuni asupra programului transportatorilor aerieni, care așteptau noile livrări: United Airlines, cea mai mare companie din Statele Unite a cerut piloților săi să accepte concediu fără plată luna aceasta, datorită faptului că nu are suficiente avioane care să acopere zborurile, ceea ce a dus la anularea mai multor curse. Pentru anul în curs, United Airlines are un contract în derulare cu Boeing pentru 165 de aeronave 737 și 787, dar cu siguranță va primi mult mai puține.

Producătorii de avioane sunt plătiți la livrare, dar nivelul producției și încasările acestora alimentează o adevărată industrie de furnizori la nivel global, industrie care încă suferă după perioada pandemiei de covid și problemele cu lipsa materiilor prime și a semiconductorilor.

În urma recentelor probleme, cotația Boeing (BA) a revenit către minimele ultimilor doi ani, după ce explodase la finele anului trecut, odată cu numărul mare de comenzi primite la Dubai Air Show – 295 de aeronave în total, comparativ cu doar cele 86 primite de Airbus. Boeing are comenzi ferme pentru 6.177 de aeronave, care i-ar asigura producția pentru 12 ani, dacă ar menține nivelul de livrări din 2023, de 528 de aeronave.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button