29.1 C
București
joi, 18 iulie 2024

Acțiunile Adobe cresc cu peste 15% pe fondul rezultatelor financiare record

Acțiunile Adobe au crescut cu peste 15% în tranzacțiile de azi, 14 iunie, după ce compania de software a raportat rezultate financiare peste așteptări pentru trimestrul încheiat pe 31 mai, scrie YahooFinance. Performanțele solide ale Adobe în ceea ce privește veniturile și câștigurile au fost completate de o revizuire pozitivă a previziunilor pentru întregul an fiscal, consolidând încrederea investitorilor.

Rezultate financiare cheie ale Adobe

  • Venituri: Compania a generat venituri de 5,31 miliarde dolari, peste estimările de 5,29 miliarde dolari.
  • Câștiguri pe acțiune (EPS): Adobe a raportat un EPS ajustat de 4,48 dolari, depășind estimările de 4,39 dolari pe acțiune.

Adobe a realizat venituri record de 5,31 miliarde dolari, reprezentând o creștere de 10% față de anul anterior, sau 11% în moneda constantă. EPS diluat a fost de 3,49 dolari pe baza GAAP și 4,48 dolari pe baza non-GAAP.

Creșterea veniturilor cu 10% față de anul anterior reflectă o performanță robustă, impulsionată de creșterea continuă în sectorul media digitală și adoptarea rapidă a noilor tehnologii AI.

Veniturile recurente anuale nete din sectorul Digital Media, care include abonamentele Creative Cloud, au atins 487 milioane dolari, depășind estimarea StreetAccount de 437,4 milioane dolari. Aceasta arată o adopție solidă a serviciilor Adobe în rândul utilizatorilor.

Previziuni pentru trimestrul următor și întregul an fiscal

Pentru al treilea trimestru fiscal, compania anticipează un EPS ajustat între 4,50 și 4,55 dolari și venituri între 5,33 și 5,38 miliarde dolari. Aceste previziuni sunt ușor sub așteptările analiștilor, care erau de 4,48 dolari EPS și venituri de 5,4 miliarde dolari.

Adobe și-a actualizat previziunile și pentru întregul an fiscal, așteptând un EPS ajustat între 18,00 și 18,20 dolari și venituri între 21,40 și 21,50 miliarde dolari. Aceste cifre sunt peste previziunile anterioare și reflectă optimismul conducerii în ceea ce privește perspectivele de creștere ale companiei.

CEO-ul Shantanu Narayen a subliniat că nu au existat schimbări economice semnificative care să influențeze negativ performanțele Adobe. Compania a lansat recent un serviciu pentru ajustarea modelelor AI generative Firefly, destinată să livreze conținut vizual conform ghidurilor de brand ale clienților.

David Wadhwani, președintele diviziei Digital Media a Adobe, a remarcat entuziasmul legat de ritmul accelerat al inovației și adoptarea funcționalităților AI, cum ar fi Firefly, în rândul abonaților Creative Cloud. Aceste inovații au contribuit la creșterea adoptării și monetizării timpurii a noilor funcționalități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Ultimele articole