.
ȘtiriCompaniiTech

Alphabet, interesată de achiziția unui startup israelian, pentru 23 miliarde de dolari

Alphabet, compania mamă a Google, este în discuții avansate pentru a achiziționa startup-ul de securitate cibernetică Wiz pentru aproximativ 23 de miliarde de dolari, a declarat o sursă pentru Reuters. Aceasta ar reprezenta cea mai mare achiziție a gigantului tehnologic de până acum.

Detalii despre Wiz

Wiz, fondată în Israel în 2020, are acum sediul central în New York și este una dintre companiile de software cu cea mai rapidă creștere la nivel global. Aceasta oferă soluții de securitate cibernetică bazate pe cloud, cu detectare și răspuns în timp real alimentate de inteligența artificială.

Oferta de securitate cloud a Wiz oferă executivilor și profesioniștilor în securitate cibernetică o perspectivă completă asupra prezenței cloud a unei companii, o caracteristică atractivă pentru marile firme cu resurse semnificative de calcul.

Compania a generat aproximativ 350 de milioane de dolari venituri în 2023 și colaborează cu 40% din companiile din Fortune 100. Printre clienți se numără nume precum Morgan Stanley și DocuSign. Recent, Wiz a strâns un miliard de dolari într-o rundă privată de finanțare, care a evaluat compania la 12 miliarde de dolari.

Wiz colaborează cu mai mulți furnizori de cloud, precum Microsoft și Amazon. Compania are 900 de angajați în Statele Unite, Europa, Asia, Israel, și plănuiește să adauge 400 de angajați la nivel global în 2024.

Wiz este susținută de firme de investiții renumite, inclusiv Cyberstarts, Index Ventures, Insight Partners și Sequoia Capital.

Preluarea Wiz de către Alphabet

Acordul, finanțat în mare parte cu numerar, ar putea fi finalizat în curând, mai spune sursa celor de la Reuters. Finalizarea acordului ar fi un exemplu rar de tranzacție, pentru că în ultimii ani, autoritățile de reglementare din SUA au manifestat o aversiune crescândă față de achizițiile mari efectuate de companiile tehnologice.

Departamentul de Justiție a dat în judecată Google de două ori pe motive antitrust, iar practicile de achiziție ale companiei au fost evidențiate în cel mai recent proces, intentat în 2023.

Dacă va fi finalizat, acordul ar sublinia pariul continuu al Google pe securitatea cibernetică, într-un moment în care actori statali și hackeri independenți reușesc să pună în dificultate guverne și organizații mari. Google a mai făcut achiziții în domeniul cibernetic, a cumpărat firma de securitate cibernetică Mandiant pentru 5,4 miliarde de dolari în urmă cu doi ani.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button